Sky Hotel Apartments

Sommarerbjudande och våra 15 bästa semestertips för en sommar i Sverige!

Med Sky Hotel Apartments som bas har du nära nära till mycket! Vi har samlat våra bästa utetips för en sommar i vår del av Sverige. För det är ju inne att vara ute!

Sky Hotel Apartments finns i Linköping och Stockholm. Stanna gärna några dagar hos oss och hitta på roliga saker utomhus eller om du bara mellanlandar för en natt innan du tar dig vidare i Sverige. Använd rabattkoden ”SWEMESTER” så får du ta del av våra bästa sommarpriser, till exempel kan du boka rum från endast 795 kr natten!

Oavsett hur länge du stannar så sover du bekvämt hos oss och bor i rymliga hemtrevliga hotellägenheter. Du kan tvätta kläder som du haft med på resan och laga egen mat vilket ger stor frihet. Vi börjar med att dela med oss av våra bästa tips för Linköping med omnejd!

1. En solig dag vid Bergs Slussar

Här kan du besöka Göta Kanals största slusstrappa och samtidigt fika, spela minigolf och titta på båtar. Miljön är mysig och här finns också en badplats där du kan ordna en härlig picknick. Sjön Roxen där slussen startar ser du förresten från några av våra Top Floor rum i Tornet.

2. Vandra eller cykla på Omberg

Visst är det väl en perfekt sommar för att uppleva naturen! Omberg är ett naturreservat som ligger precis intill Vättern. Lederna är en del av Östgötaleden och här finns olika etapper att ta sig an. Under vandringen eller cyklingens gång finns flertalet klosterruiner och fornborgar att upptäcka och när man kommit ner till vattnet finns det många fina badplatser och även glasställen att besöka som belöning.

3. Gamla Linköping – En mysig plats att uppleva

En resa i tiden, så känns det att promenera omkring i Gamla Linköping. Friluftsmuseet är Sveriges 7e mest besökta museum och är uppskattat för att platsen skildrar så väl stad, land och skog som det var för 100 år sedan. Här kan man besöka utställningar, de fina trädgårdarna, handla i butikerna, fika och göra ett besök till Vallaskogen, den nybyggda lekparken eller Valla Gård där man kan hälsa på djuren.

4. Varamobadet – En känsla av Rivieran

Nordens största insjöbad med 5 km sandstrand ligger nära Motala, vid Vättern och endast 40 min med bil från Linköping. En solig dag är stranden minst lika finns som på Rivieran. Vattnet är fint och klart men känt för att vara lite kyligt då Vättern är en djup sjö, hela 128 m på djupaste stället. Stranden är som tur är långgrund.

5. Kolmårdens Djurpark – En rafflande upplevelse

Endast 1 timma från hotellet ligger Kolmårdens Djurpark. Den välkända djurparken som är störst i Norden har det mesta av äventyr för stora och små. Vad sägs om t ex vilda djur från världens alla hörn, berg & dalbanor och Bamses värld för de minsta. I sommar håller dom öppet men med vissa restriktioner som att du behöver registrera ditt besök online innan du åker.

6. Upplev Stångån!

Det finns fantastiskt fina miljöer i Linköping kring Stångån med hängande pilar och fågelliv.  Här finns fina små ställen att stanna på och varför inte hyra en trampbåt på Mickeys strandfik eller hyra kajak via Hama Adventures och själv ge sig ut på vattnet.

7. Astrid Lindgrens Värld (tillfälligt stängt sommaren 2020 pga Covid19)

Denna sagovärld ligger endast en dryg timma från Linköping. Astrid Lindgrens böcker och karaktärer lockar både vuxna och barn. Är du på väg härifrån och reser norröver så är Linköping den perfekta hubben för nästa stop.

8. Äventyr med höghöjdsbana och naturupplevelser

Linköpings höghöjdsbana ligger i Vidingsjö och är en hisnande upplevelse. Den är bara en av många härliga naturupplevelser att ta del av i detta område. Vi tipsar om naturkartan.se för att hitta utomhusaktiviteter och ”Hitta ut” där hela familjen kan ge sig ut och leta efter checkpoints.

9. Vadstena – Väl värt ett besök!

Vadstena är en av de mysigaste småstäderna i vår region tycker vi! Här finns det gamla slottet och klostermuseet som är väl värda ett besök. Att bara strosa runt och äta glass i den mysiga miljön invid Vätterns strand är en upplevelse.

När du är klar med Linköping och/eller redo för Stockholm så finns här ett enormt utbud av saker att göra. Hotellet ligger nära två tunnelbanestationer, har parkering i garage om du kommer med bil eller så kan du kan du hyra cyklar i närheten. Här är våra bästa tips om du vill hålla dig till aktiviteter ute när du besöker Stockholm i sommar!

10. Rålambshovsparken – Så nära men så fint

Bara några minuters promenad från hotellet hittar ni ”Rålis” som ger ett smakprov av allt det där som sommarstockholm har att erbjuda. Här finns restauranger, bad, SUP-uthyrning, boulebana och vattennära promenadstråk. Fortsätt promenaden längs Norr Mälarstrand och Stadshuset hela vägen in till city.

11. Utforska Stockholm på två hjul

Cykel går att hyra på många platser i Stockholm. Ta dig runt på ett smidigt sätt och upptäck nya platser. Här finns mycket natur, parker och mysiga platser.

12. Djurgården – Såklart!

Här finns ju allt från Gröna Lund och Junibacken till Vasamuseet och Skansen. Även väldigt mysigt att bara promenera här och kanske stanna för en glass och titta på båtar! Gällande upplevelseparkerna är det bra att ha lite koll på vilka restriktioner och öppettider som gäller i sommar!

13. Kärsön – En aktiv plats!

Ca 30 minuter med tunnelbana och buss från hotellet ligger Kärsön. Här finns möjlighet till flertal aktiviteter såsom frisbeegolf, kajakuthyrning, minigolf, bad och volleyboll. Dessutom ligger anrika Drottningholm Slott bara en station efter med buss!  

14. Wira Bruk – En historisk plats

För dig som är lite mer intresserad av historia finns ett gammalt smedjebruk ca 5 mil från Stockholm. Det ligger i ett naturskönt område med bra promenadmöjligheter och här finns även en mycket trevlig restaurang med anor från 1700-talet.

15. Båttur – En dag på vattnet

Stockholm är ju som gjort för att upplevas från vattnet. Du kan ta en dagstur till t ex Birka Vikingastaden, Vaxholm eller Drottningholm Slott. Vill man lite längre tar man en tur till Mariefred eller Sigtuna. De flesta båtarna går från Nybrokajen eller Strömkajen.

Fråga gärna oss om fler aktiviteter och tips när du checkar in! Vi hjälper dig gärna! Välkommen att ha Sky Hotel Apartments som bas i sommar!

Källor: https://www.gotakanal.se/sv/gora/se-slussning/bergsslussar/; https://www.gamlalinkoping.info/; https://start.motala.se/upplev-besok/varamobaden/; https://www.kolmarden.com/; https://www.hamaadventures.com/; https://astridlindgrensvarld.se/; https://www.wirabruk.se/;  www.wikipedia.org; https://stockholm-sup.se/; https://www.stromma.com/sv-se/stockholm/utflykter/dagsutflykter/

Hitta hit!

På spridda adresser i Linköping city. Kontakta receptionen för vägbeskrivning.