Sky Hotel Apartments

Miljöcertifierade med Green Key!

Efter ett gediget arbete är miljöcertifieringen Green Key nu i hamn för våra anläggningar både i Linköping och Stockholm och vi är mycket stolta och glada. Skys ambition är att leverera maximal positiv nytta på våra hotell men med minimal negativ påverkan på omvärlden. Vi ska inte göra större fotavtryck än vi behöver och har därför valt just Green Key som miljömärkning för kravställning och vägledning. Här berättar vi om några saker som gjorts som en del av certifieringen. Besök gärna greenkey.se för mera information eller kontakta oss direkt för att höra vad vi gör för att jobba hållbart eller om du har tips och ideér på hur vi kan bli ännu bättre.

-Vi möjliggör för våra gäster och personal att sortera sitt avfall och minimerar mängden genom att förbruka mindre engångsartiklar, papper och material.

-Vi byter kontinuerligt ut belysning till led och lågenergilampor.

-Vi ser till att använda så lite rengöringsmedel som möjligt och de medel som används är till största del miljömärkta.

-Vi använder oss av miljömärkta tvätterier med hållbara transporter.

-Vi erbjuder ett utbud av ekologiska, närproducerade och/eller rättvisemärkta råvaror till vår frukost och ett vegetariskt alternativ ska alltid finnas som val.

-Vi har genomfört åtgärder i alla våra rum för att minska åtgången av vatten och energi.

-Vi har infört miljömärkt tvål/schampo för refill i dispenser på varje hotellrum och i personalytorna för att minska våra utsläpp av kemikalier och minimera avfallet.

-Vi har slutat med flaskvatten i våra konferensavdelningar och serverar nu endast kranvatten i refillflaskor.

-Tillsammans med Green Key utför vi årliga uppföljningar och sätter upp samt jobbar mot nya miljömål.

 

Together for a better tomorrow!

 

Hitta hit!

På spridda adresser i Linköping city. Kontakta receptionen för vägbeskrivning.