Sky Hotel Apartments

Jord – Ny restaurang i Valla Berså, Linköping

I det miljösmarta, runda och vackra trähuset Valla Berså vid Malmslättsvägen har det sedan början av året varit full aktivitet. Byggprojektet har nyligen slutförts i och med den frodiga grönskan som planterats på innergården. Sky Hotel Apartments har 23 möblerade lägenheter i detta hus och efterfrågan har varit hög. Sky välkomnar gäster från världens alla hörn och de flesta som bor i lägenheterna är i Linköping på uppdrag för något av stadens större företag och stannar några veckor eller månader.

Sedan tidigare finns en inredningsbutik i huset och under september är det dags för en restauratör att slå upp portarna i de nybyggda lokalerna. Den nya restaurangen ligger på markplan på hörnet som vetter ut mot Johannesborgsparken. Detta blir ett stort lyft för Skys gäster i huset och fastighetsägarens hyresgäster men inte minst även för de boende i kringliggande kvarter.

Det är krögaren Andreas Landén med en gedigen erfarenhet inom branschen som öppnar Restaurang Jord. Vi har fått tillfälle att träffa Andreas och hans två kollegor Oscar och John tillsammans med Eva Lindstén från Lindstén Fastigheter som har varit ansvarig byggherre för huset och nu äger och förvaltar det. De har berättat lite mer för oss om idéerna kring restaurangen.

Vad har ni som fastighetsägare för tankar kring verksamheterna i huset. Varför blev det just en restaurang i denna lokal?

Vi hade redan från början planerat för att kunna erbjuda spännande verksamheter på markplan i huset och en restaurang eller ett café var en önskan. Det var också ett krav från kommunen att möjliggöra för verksamheter att etablera sig här. Tanken med placeringen av restaurangen på hörnet mot Johannesborgsparken var att kunna få glädje av den vackra parken med grönska och stora kastanjeträd. Vi har haft en förhoppning att hitta en krögare som vill fokusera på hållbarhet precis som vi och är nu mycket glada över att Restaurang Jord öppnar i huset. Vi tror på konceptet och läget med många boende runt omkring och endast 10 minuters gångväg från Stora Torget säger Eva Lindstén.

Namnet, Restaurang Jord ger associationer till naturen. Vad är tanken med namnet och vad är konceptet?

Namnet ska sammanfatta det vi vill stå för, nordisk mat, närodlat, vilt, fisk, fågel och råvaror från naturen. Vi kommer att servera mat efter säsong och noga välja vilka råvaror vi lägger på tallrikarna. Vi kommer servera både kött och vegetariska rätter. Vi brukar skoja om att man gör naturen en tjänst om man äter hos oss. Man äter av det som naturen ger just nu. Så lite som möjligt ska behöva transporteras och produceras långt bort förklarar kockarna vidare.

Inredningen i restaurangen kan beskrivas som rustik elegans med inspiration från naturen med material som ek, marmor, läder och mässing.

Hur kommer restaurangen att vara öppen?

Restaurangen kommer att vara öppen tisdag-lördag från 17 till sent förklarar Andreas. Restaurangen kan ta 50 sittande gäster och går att abonnera dagtid. Man kan med fördel boka provningar och representationsmiddagar för mindre sällskap hos oss.

Hur tror ni att er typiska gäst kommer att vara och vilka vill ni attrahera till restaurangen?

Vi tror att alla som tycker om att äta bra mat med fina råvaror och människor med att genuint matintresse kommer att tycka om vår restaurang. Vi hoppas även att kunna visa Skys gäster från andra länder som bor i huset hur riktigt god svensk mat kan smaka.

Vilken rätt ska vi inte missa när vi testar Restaurang Jord?

Det är en svår fråga då menyn kommer att förändras ofta. Ringer en gård och erbjuder oss rödbetor eller kanske tryffel eller getkött, ja då kan det hamna på menyn. Det vi kan säga är att rätterna kommer att ha fina råvaror och sättas ihop med stor eftertänksamhet tillsammans med god dryck. Hos oss ska man få en upplevelse, inte bara äta en god middag.

Vi önskar Andreas och teamet på Restaurang Jord ett stort lycka till och kan varmt rekommendera våra gäster i Valla Berså att göra ett besök så snart restaurangen öppnar!

Kontaktuppgifter Restaurang Jord
Instagram;  restaurangjord
Boka;  bokabord.se
Mail; info@restaurangjord.se
Telefon; 013-131337

 

Hitta hit!

På spridda adresser i Linköping city. Kontakta receptionen för vägbeskrivning.