Sky Hotel Apartments

Att bo på Sky, så är upplevelsen för gästen!

Sky erbjuder 70 hotellägenheter i Linköpings högsta hus Tornet. För den som bara åker förbi huset kan det vara svårt att föreställa hur det är att bo i det höga huset. En som vet det är Kurt Svensson. Han arbetar på HKScan som Quality inspector och kommer till Linköping från Kristianstad i princip varje vecka. Vi har fått ställa några frågor till Kurt om hur det är att resa i arbetet och bo på Sky Hotel Apartments. Ingen kan beskriva vårt koncept bättre än våra gäster.

Berätta lite om HKScan och varför du reser till Linköping varje vecka.

HKScan är Sveriges ledande livsmedelsföretag inom köttproduktion, varav ett av kontoren ligger i Linköping. I mitt jobb som Kvalitetsinspektör utgår jag ifrån vårt kontor i Kristianstad men tillbringar ca två dagar i veckan i Linköping. Jag har nu pendlat till Linköping under fem år och jag trivs jättebra med det även om det blir många mil på vägarna.

Hur upplever du våra rum och att bo på Sky?

Rummen är fräscha och håller hög standard. Upplägget känns perfekt för mig då det är nära dels till mitt jobb men även till city. Jag har alltid mötts av ett vänligt bemötande och glada miner av tjejerna i receptionen. De är väldigt lösningsorienterade och hjälper alltid till om det behövs. Vid ett tillfälle kom jag till Linköping sent, jag hade missat att boka ett rum och hotellet var fullbokat. För att jag skulle få någonstans att sova ordnade personalen på Sky en extrasäng i min kollegas rum. Det var väldigt tacksamt!

Vad anser du att konceptet Hotel Apartments, dvs hotellrum med kök har för fördelar?

Jag tycker att konceptet är bra då det ger mig möjlighet att tillreda mat eller ha med mig och äta på rummet. Fördelen är inte bara eget kök utan också att rummen är större. Många gånger har vi varit flera kollegor runt om från Sverige som alla har rest och jobbat vissa dagar i Linköping. Då har vi burit över stolar från varandras rum för att kunna lagat mat tillsammans och sitta och spela spel om kvällarna, vilket har varit väldigt roligt. Annars kan det bli ganska mycket egen dötid på hotellrummet när man som jag reser mycket i arbetet men här är det lättare att umgås.

Vad är viktigt för dig när du bor på hotell?

Det ska vara fräscht och ha bra standard. Jag tycker också att den geografiska platsen är viktig, dels nära till city för att kunna ta del av dess utbud men i mitt fall är det även viktigt att hotellet ligger nära företaget.

Vad tycker du är bäst med Linköping?

Linköping är en väldigt härlig stad med stort utbud och bra förbindelser.

Har du några tips till andra som reser ofta till en plats eller veckopendlar. Hur gör man sin tillvaro så bra som möjligt?

Jag tror att en stor del ligger i arbetsplatsen och kollegorna. I mitt fall känner jag att kollegorna i Linköping har bidragit till att jag under alla år har fortsatt att pendla. Det är väldigt roligt att få komma hit varje vecka och jobba tillsammans med dem. Jag har också upplevt Linköping som stad. Så mitt bästa tips är att om du jobbar i en annan stad – passa då på att ta del av vad den erbjuder när du ändå spenderar tid där.

Clara Callmeryd
Sälj & Marknadsansvarig
Sky Hotel Apartments

Hitta hit!

På spridda adresser i Linköping city. Kontakta receptionen för vägbeskrivning.