Sky Hotel Apartments

The Sky is the limit!

Viljan att satsa högt har funnits hos Sky redan sedan starten 2009. Det var nämligen i Linköpings högsta hus Tornet som Sky startades för snart 10 år sedan och då företaget fick sitt namn. Sedan dess har Sky expanderat till Stockholm och öppnar snart ytterligare ett till hotell i centrala Linköping. Att sikta högt, nå nya mål och hela tiden utvecklas har varit viktigt för ägarna Mia Langborg Ziherl och Per Thulin. Med det i åtanke kändes det för dem spännande att fortsätta stötta bergsklättraren Magnus Fred mot nya utmaningar. Magnus, den 45-åriga familjefadern från Älta utanför Stockholm, har alltid gillat utmaningar. Sedan 2014 har han intresserat sig för bergsklättring och bestigit Kebnekaise hela 8 gånger. Han har även tagit sig upp på Mont Blanc och senast Island Peak i Himalaya. Målet är att år 2020 sikta riktigt högt och nå Mount Everest topp. Vi har fått ställa några frågor till Magnus inför hans förberedelser för att under sommaren nå Peak Lenin på sina 7134 meter.

Vad driver dig till dessa äventyr?

Det som främst driver mig är att utmana mig själv, det är inte berget du ska övervinna, utan dina egna satta begränsningar. Magnus refererar till ett citat från Sir Edmund Hillary som var först med att bestiga Mount Everest.

”It is not the Mountain we conquer but ourselves”

Vad ser du som mest utmanande med att bestiga berg?

Det som är den största utmaningen är att du är borta en längre period. Du har svårt att äta, sova och du tappar en del i vikt. Det är kallt, det blir många nätter i tält och du känner av höjden. Det är där det gäller att ha rätt mental inställning för att fortsätta och kämpa för att nå sitt mål, kanske lite likt det verkliga livet.

Du jobbar till vardags med personlig utveckling och mentalt ledarskap. Vad har du lärt dig mest under dina expeditioner som du för vidare till dem du utbildar?

Ja det stämmer, de senaste två åren har jag utbildat mig till licenserad mental tränare via skandinaviska ledarhögskolan i Örebro. Med mental träning kan du träna på att visualisera hur du vill leva och må i livet och i mitt fall hur jag ska ta mig upp på berget. Du får även kraftfulla verktyg att använda för att nå dina mål.

Det jag tar med mig från mina tidigare klättringar är att det sällan blir som man tänkt sig i bergen. Desto högre berg, desto fler överraskningar. Med en positiv inställning till det du ska klara av, så går det dock oftast bra. Jag har även lärt mig att när det känns som mest omöjligt så finns det alltid en till växel att lägga i, oavsett hur trött fysiskt som psykiskt du just är då. Det finns allt 50% mer att ge. Även en ödmjukhet till livet är bra att ha med på resan. När du klättrar så här höga berg så är du ibland utanför din komfortzon då du kan känna dig väldigt utsatt. När man klarat av utmaningen så skapar dock det en inre trygghet och tacksamhet för livet.

Vad har du för tips att ge till individer och organisationer som vill jobba mot högt uppsatta mål?

Att ha en gemensam målbild för vart teamet eller organisationen ska. Att jobba med målstyrning och en tidsplan, sätta målet djärvt, inte för enkelt, man ska få kämpa för det.

Delmål på vägen är viktigt att sätta för att se att man går åt rätt håll. Målet bör även vara långsiktigt då det finns en styrka i långsiktiga mål. Du kommer antagligen stöta på hinder på vägen, men det är ok. Ibland behöver man backa och reflektera och t.o.m. kanske byta riktning då och då. Skapa en kraftfull målbild och visualisera den gärna.

Alla vi på Sky önskar Magnus varmt lycka till med både förberedelserna och turen mot toppen! Vi kommer att följa bestigningen med spänning!

Clara Callmeryd
Sälj & Marknadsansvarig
Sky Hotel Apartments

Hitta hit!

På spridda adresser i Linköping city. Kontakta receptionen för vägbeskrivning.