Sky Hotel Apartments

Stadsmissionen – En hjälpande hand

När Sky skulle välja linje för sitt sociala hållbarhetsarbete kändes vägen tydlig. Vi ville självklart hjälpa även utsatta människor med att få känna hemmakänsla då det är något vi erbjuder varje dag på våra hotell. Genom åren har Sky stöttat Stadsmissionen i både Linköping och Stockholm med diverse projekt.  Vi har skänkt en större mängd möbler bland annat till ett skyddat boende i Linköping. Dit har vi även skänkt nallebjörnar som kan ge en trygghet till de mest behövande barnen. I Stockholm har fokus legat på att skapa möjligheter för hemlösa att få sig lite god mat och tak över huvudet när julen nalkas.

Vi är glada över att Stadsmissionerna finns och att vi får vara vänföretag till dessa både i Linköping och Stockholm. Vi har fått träffa Sanna Detlefsen, Direktor på Linköpings Stadsmission för att höra lite mera om deras viktiga arbete.

Berätta lite om er verksamhet i Linköping?

Linköpings Stadsmission jobbar för att skapa ett mänskligare samhälle genom att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi vill hjälpa människor till egenmakt och skapa hopp för framtiden. Stadsmissionen är verksamma inom arbetsintegration, psykisk ohälsa, hemlöshet, beroendeproblematik, fattigdom samt våld i nära relationer.

På vilket sätt hjälper det er att ha Vänföretag som Sky?

Mycket av Linköpings Stadsmissions arbete sker tack vare det stöd som företag och privatpersoner ger oss i form av monetära medel och prylar. Utan engagemanget som finns hos människor hade vi inte kunnat erbjuda det stöd vi gör till alla de människor som vi möter årligen. Sky har gjort det möjligt för oss att skapa hemtrevliga miljöer på våra skyddade boenden. Dit kommer kvinnor och barn för att söka skydd från våld. Det är när människor känner sig trygga som vi kan vara med och skapa riktig förändring i deras liv.

Vad händer på Stadsmissionen under nästa år? Vad är på gång?

Det händer mycket på Linköpings Stadsmission just nu. Vi är till exempel aktuella med två större projekt inom området våldsutsatthet. Dels har vi precis lanserat ett utbildningsmaterial som behandlar bemötandet och kompetensen kring våldsutsatthet där personer också befinner sig i beroendeproblematik. Vidare jobbar vi tillsammans med Bris med en metodutveckling för barn som bor på skyddade boenden.

Vi ser också tyvärr en ökad hemlöshet och fattigdom. Därför vill vi utveckla våra verksamheter inom dessa områden. Bara i Östergötland är det runt 300 människor som lever i akut hemlöshet. Många av dessa möter vi i våra öppna verksamheter.

Vi blickar just nu mot att utöka verksamheter där vi möter den här målgruppen, så att vi kan erbjuda sovplatser för hemlösa.
Om ni vill hålla ett öga på hur läget i Linköping ser ut och hur vi jobbar för att stötta människor som lever i utsatta livssituationer, följ oss i sociala medier eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Hur kan vi alla som privatpersoner bidra till ett mänskligare samhälle?

Genom att skänka en gåva  till Linköpings Stadsmission så gör du stor skillnad för människor i utsatta livssituationer. Vi har 90-konto och det går att styra medel mot särskilda ändamål. Swisha gärna en gåva till 900 87 80 och märk din gåva ”JAGVILLBIDRA”.

Clara Callmeryd
Sälj & Marknadsansvarig
Sky Hotel Apartments

 

Hitta hit!

På spridda adresser i Linköping city. Kontakta receptionen för vägbeskrivning.