Sky Hotel Apartments

Skapa hemmakänsla – Så tänker inredningsdesignern

Miranda Thisell från Mio Public har jobbat med Sky sedan starten. De senaste 10 åren har innehållit många spännande och utmanande inredningsprojekt där hemmakänsla, funktionalitet och design har varit i fokus. Just nu skissar Miranda på textilier och möbler till Skys nya hotell på Kungsgatan i Linköping som öppnar i höst. Vi har träffat Miranda för att få höra lite mer om hur resan tillsammans med Sky har varit.

Hur kom du kontakt med Sky från början?

Vi på Mio Public blev inbjudna att delta i en upphandling gällande inredning till Sky Hotel Apartments första hotell i Tornet i Linköping för 10 år sedan. Då vi vann denna upphandling startade en helt fantastisk resa ihop med Sky.

Hur har tänket kring Skys rumsdesign varit från början?

Efter en bra dialog med de drivna och engagerade ägarna fann jag tidigt riktlinjer att arbeta efter. Det är väldigt viktigt för oss att leverera hållbar inredning av hög kvalitet tillsammans med ett designmässigt tänk som känns Sky. Modernt, skandinaviskt och ljust som grund tillsammans med en kaxig accentfärg för att skapa konstrast och en levande miljö. Okomplicerade former och materialval som fungerar över tid känns också viktigt.

Vilka ha varit de största utmaningarna under åren?

Det har varit en positiv utmaning att finna ”spot-on” produkter som både klarar kvalitetskraven samt fungerar design- och prismässigt i det totala konceptet som tagits fram. Många gånger är det en väldigt svår ekvation, men jag upplever att vi lyckats bra här. Det känns också otroligt kul att vi kan designa, producera och leverera mycket specialanpassade lösningar i kombination med befintliga produkter till Sky.

Vilket projekt/rum är du mest nöjd med?

Varje uppdrag och enskilt projekt har verkligen varit otroligt spännande och kreativt på så många olika sätt. Framförallt har det varit en fantastisk resa att fått vara en del av. Jag upplever att vi under dessa år tillsammans verkligen skapat en smidig dialog och en fantastisk relation som gjort denna process utvecklande och möjlig, vilket i sin tur gör att man känner sig stolt över förtroendet.

Vilka tips kan du ge till läsaren för att skapa den där hemmakänslan?

-Mixa gärna olika material och texturer.
-Blanda höjderna på din inredning för dynamik åt rummet.
-Generöst med textil av olika material brukar absolut öka på mysfaktorn. Var inte rädd att addera textil vid fönster, även om du har en vacker

 utsikt, gärna golv-tak för 

volym och för att skapa värmen åt rummet samtidigt som du ofta förbättrar akustiken.

-Få in naturen, en maffig växt i ett lite ensamt hörn tillför utfyllnad och värme till rummet.
-Belysningen är verkligen allt! Var inte rädd att använda flera olika sorters armaturer och ljusämnen där du skapar olika spännande miljöer och belysningspunkter. Om du kan välja dimbar funktion kan du på så vis också styra din miljö och den känsla du vill förmedla, kanon om du vill mysa till det rejält!

Miranda Mio Public Inredare

Clara Callmeryd
Sälj & Marknadsansvarig
Sky Hotel Apartments

Hitta hit!

På spridda adresser i Linköping city. Kontakta receptionen för vägbeskrivning.