Sky Hotel Apartments

10 år med Sky!

För 10 år sedan, år 2009 startade Sky sin verksamhet i Linköping. Sedan dess har mycket hänt. Vi vill berätta lite om resan och vilka planer som finns för framtiden. Detta kommer vi att göra via en artikelserie i och med Sky´s jubileumsår 2019. Vi kommer att intervjua medarbetare, inredare, kunder och samarbetspartners. Hoppas du vill vara med på resan. Vi börjar med en intervju med ägarna Mia Langborg Ziherl och Per Thulin som är grundarna till Sky för att få höra mera om hur allt startade.

Hur startade idén med Sky och hur kom ni på namnet?

Idén med verksamheten kom av att Stångåstaden sökte en hyresgäst till lokalerna med hotel apartments i Tornet. Vi var då tre personer med en samlad erfarenhet av hotell samt företagslägenheter som brann för att vinna det här anbudet. Det gick vägen och med det startade vi Sky Hotel Apartments. Namnet uppkom av att vi skulle verka i Linköpings högsta hus men visade även på vår ambition om att sikta högt i allt vi gör.

Har ni alltid varit intresserade av att driva hotell eller vad fick er att ta steget?

Vi har båda arbetat i hotellbranschen sedan vi gick ut gymnasiet så det har blivit många år nu. Det är en härlig bransch där ingen dag är den andra lik och det är självklart extra kul och utmanande att driva sin egen verksamhet säger Per.

Ni är båda från annan ort, varför vågade ni satsa i Linköping?

Ja, vi är båda från Stockholm men jag flyttade till Linköping på grund av min mans arbete säger Mia. När möjligheten att lämna in anbud till Stångåstaden kom upp var det givet att Per och jag skulle satsa tillsammans. Vi hade ju arbetat länge ihop på Globe Hotel i Stockholm och visste att vi båda hade samma ambitioner och syn på hur ett hotell ska drivas. Sedan 2011 finns vi ju även i Stockholm vilket gör att vi dagligen kan vara en ägare på plats i varsin stad.

Vad är det roligaste med att driva hotell?

Det roligaste är faktiskt att det är så härliga människor som väljer att arbeta med hotell och vi har verkligen kul med våra medarbetare som är med oss på denna resa.

Vad har varit era framgångsfaktorer?

Vi tror att det handlar om att vi båda har ett stort driv att föra företaget framåt, aldrig stanna upp och bara vara nöjd utan det finns alltid mer att jobba på för att få våra gäster att trivas. Det är också viktigt att vara förändringsbenägen och lyssna till våra kunders behov. Med oss som ägare involverade i det dagliga kan vi vara med och ta snabba beslut och fortsätter hela tiden att lägga stort fokus på underhåll. Vår personal, som redan nämnd, är givetvis en stor framgång för oss och inte minst kunderna som faktiskt väljer att boka oss.

Vart ser ni Sky vara om 10 år?

10 år är långt fram men går ju av erfarenhet fort. Vi har inte en plan för vad som händer så långt fram men är hela tiden lyhörda för en utveckling och nosar alltid på något projekt till i Stockholm. I Linköping har vi satsat mycket de senaste åren och gått in i nyproducerade lägenheter både i Mannersons fina fastighet invid Hospitalstorget samt i omtalade Valla Berså där Lindstén är fastighetsägare. Dessa lägenheter ingår i våra Town Apartments, komplett möblerade lägenheter där du kan bo minst 14 nätter. Det är ett utmärkt alternativ för gästen som ska bo under lite längre perioder och vill kunna välja både storlek och läge på sitt boende. Vi öppnar även Sky Hotel Apartments City i två etapper med start redan nu i höst. Läget är mycket centralt på Kungsgatan i Linköping och vi kommer här att ha bemannad reception dygnet runt samt frukost alla dagar. Så vi har mycket att se fram emot avslutar Mia och Per.

Artikel Sky Tornet utsikt

Clara Callmeryd
Sälj & Marknadsansvarig
Sky Hotel Apartments
Bild, Janne Näsström

Hitta hit!

På spridda adresser i Linköping city. Kontakta receptionen för vägbeskrivning.